Kokostaart

Deze no-bake kokostaart is een variant op de citroentaart die ik eerder maakte. De basis van de toplaag bestaat echter niet uit cashewnoten maar uit verse kokos. De hoeveelheid is afgemeten voor een rond geribbelde bakvorm met losse bodem met een doorsnede van ca. 20 cm. O.a. hier te koop.
Dit recept is ook te vinden op westwing.

kokostaart12

  • Ingrediënten
  • kokoslaag
  • 60 g gewelde witte amandelen
  • 200 g verse kokos (1 kokosnoot moet voldoende zijn)
  • 30 g kokosolie
  • 60 g kokoswater
  • 30 g agavesiroop
  • 1 vanillestokje
  • snuf zout
  • bodem
  • 175 g witte amandelen
  • 50 g pecannoten
  • 170 g medjoul dadels, ontpit en in kleine stukjes
  • 60 g crème honing (biologisch)*
  • 50 g pure chocolade (min. 72% cacao)

*voor een vegantaart vervang je de honing door een scheut agavesiroop

  1. Wel voor de bodem de 60 g amandelen een nacht in koud water (min. 6 uur).
  2. Laat de amandelen vervolgens goed uitlekken. Bekleed de losse bodem met een stuk bakpapier. Hiermee wordt het lossen van de taart vergemakkelijkt.
    kokostaart    kokostaart2
  3. Schraap het zaad uit het vanillestokje en doe het samen met de overige ingrediënten voor de kokoslaag in een keukenmachine. Maal het tot een glad mengsel, schep over in een kom en zet opzij.
  4. Doe nu de amandelen, de pecannoten en de medjoul dadels in de keukenmachine en maal tot een fijne korrel of naar wens iets grover. Doe het in een kom en kneed er de honing door.
    kokostaart1    kokostaart3
  5. Druk het bodemmengsel in de vorm. Gebruik de bolle kant van een lepel om de bovenkant egaal en glad te strijken. Maak de bovenkant ruw door er met een vork in één richting in te strijken. Dit zorgt voor een betere hechting met de kokoslaag.kokostaart5    kokostaart6 kokostaart7    kokostaart8
  6. Schep het kokosmengsel er boven op en druk deze met de lepel in de vorm. Door de ietwat korrelige structuur is het moeilijk glad te strijken. Leg daarom een stuk huishoudfolie boven op de kokoslaag en rol met een deegroller over de taart. Hiermee verdeel je het kokosmengsel goed en wordt de bovenkant mooi glad. Haal het overtollige van de randen, dek de taart opnieuw af met folie en laat minimaal een uur opstijven in de koelkast.
    kokostaart9    kokostaart10
  7. Schaaf krullen van de chocolade met bijvoorbeeld een dunschiller. Haal de rand van de taartvorm en trek de taart met bakpapier op een snijplank of bord. Bestrooi royaal met chocolade, snijd in stukken en serveer direct. De taart is het lekkerst net uit de koelkast. Bewaar in de koelkast.
    kokostaart11    kokostaart13

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*