Smoothie met rode biet, grapefruit en rozemarijn

Rode biet is een fantastische groente voor een smoothie. De smaak is niet te hartig en te zoet, en de kleur is overweldigend. In mijn smoothies verwerk ik graag een groente, maar toch maak ik ze niet te hartig. De kruiden die ik toevoeg geven het een mooie twist. In de volgende smoothie combineer ik rode biet, grapfruit, rozemarijn en blauwe bessen. De smaak van de rozemarijn gaat hand in hand met de grapefruit. Hun mooie bitterheid staat recht tegenover de geurige honing en de warme lichtzoet tonen van de blauwe bessen en amandelen. Maar in de blender komen ze vredig samen. Daarbij is deze smoothie een boost voor je immuunsysteem dankzij de rode biet en grapefruit.

smoothie met rode biet grapefruit en rozemarijn

  • Ingrediënten (voor 400 ml)
  • 1 rode biet, gaar gekookt en afgekoeld
  • 1 rode grapefruit, geperst (180 tot 200ml)
  • 50 g blauwe bessen
  • 30 g amandelen, een nacht geweekt
  • ½ el rozemarijn, fijngehakt
  • 2 tl ‘rozemarijn’honing*

Begin de avond van te voren met het gaar koken van de biet. Afhankelijk van de grootte bedraagt de kooktijd ±40 minuten. Laat de bieten afkoelen en zet afgedekt in de koelkast. Doe de amandelen in koud water tot ze onder staan en zet afgedekt weg.

Schil de volgende ochtend de biet en snijd in stukken. Pers de grapefruit uit en giet de amandelen af. Doe alle ingrediënten in een blender en draai tot een glad mengsel. *Ik vind 2 tl honing genoeg om de bitterheid iets te kalmeren zonder dat het een honingsmoothie wordt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*