Smoothie met rode biet, tijm en pecannoten

De intens roze kleur van deze smoothie maakt het heel verleidelijk. Maar de smaak doet er zeker niet voor onder. Gebruik echter wel goede producten zoals verse bieten, ‘echte’ geurige honing en verse tijm. Ik gebruik tijmhoning, maar een andere vloeibare honing kan geen kwaad.

smoothie_van_biet_tijm_pecannoot

  • Ingrediënten (voor 300 ml)
  • 1 rode biet
  • 8 pecannoten
  • 2 sinaasappels, geperst
  • 1 tl verse tijmblaadjes
  • flinke tl tijmhoning

Begin bijvoorbeeld de avond van tevoren met het gaar koken van de rode biet. Afhankelijk van de grootte duurt dit ca. 40 minuten. Laat afkoelen en zet afgedekt in de koelkast.

Schil de volgende ochtend de biet en snijd het in stukken. Doe de stukken samen met de overige ingrediënten in een blender en mix een minuut tot een egale drank.

Schenk over in een glas en drink direct op.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*