Smoothie met mango en karwijzaad

Bijna elke ochtend begin ik de dag met een smoothie. Mijn voorkeur gaat uit naar zijdezachte smoothies met een oosters tintje. Dit is er zo één. In deze smoothie heb ik karwijzaad gebruikt. Dit zorgt voor een fris nootachtige smaak die goed samen gaat met de kokosmelk. Het is belangrijk dat de banaan en mango goed rijp en zoet zijn, anders smaakt deze drank flauw.

smoothie met mango en karwijzaad

  • Ingrediënten
  • 1 banaan, rijp maar niet te melig
  • halve mango, rijp en zoet
  • 75 g komkommer
  • 150 ml kokosmelk
  • 150 ml amandelmelk
  • 1 tl karwijzaad, heel plus extra om te garneren

Snijd de banaan, mango en komkommer in grote stukken en doe ze in de blender. Voeg de kokos- en amandelmelk en karwijzaad toe en laat de blender op hoogste stand een minuut draaien. Schenk de smoothie over in 2 glazen en garneer met karwijzaad.

One Reply to “Smoothie met mango en karwijzaad”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*