Smoothie met geroosterde paprika

Geroosterde paprika heeft een heerlijk diep zoete smaak die goed samen gaat met bijvoorbeeld het zuurtje uit geitenkaas. Maar ook kan ze goed gebruikt worden in een smoothie. De rokerig geroosterde smaak van de paprika die op de achtergrond zweeft combineert uitstekend met het frisse zuurtje van de sinaasappelsap. De superfood die ik heb gebruikt zijn op smaakniveau van minder belang, maar zijn vooral bedoeld om hun voedingswaarde. Laat ze eventueel weg.

smoothie met geroosterde paprika

  • Ingrediënten
  • 4 sinaasappels geperst
  • 2 peren in stukken gesneden
  • 2 rode paprika’s, geroosterd en ontveld en in vieren
  • 1 el hennepzaad
  • 2 tl lucumapoeder

Begin bijvoorbeeld de avond van te voren met het roosteren van de paprika’s. Snijd de paprika’s in vieren, verwijder het zaad en leg ze op een stuk aluminiumfolie met de schil naar boven. Gril ze in de oven tot ze zwart geblakerd zijn. Haal ze uit de oven en verpak ze in aluminiumfolie. Laat 15 min rusten. Trek vervolgens de schil van het vruchtvlees en bewaar tot gebruik in de koelkast.

Doe alle ingrediënten in de blender en laat minimaal een minuut op de hoogste stand draaien tot een egale massa is verkregen. Het is belangrijk dat de paprika helemaal is vermalen. Schenk over in twee glazen en serveer.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*