Ananas lassi

Lassi is een yoghurtdrank en van oorsprong uit de regio Punjab in Noord-India en Pakistan. Er zijn vele recepten. De basis bestaat vrijwel altijd uit een gelijke hoeveelheid yoghurt en water, op smaak gebracht met zout, specerijen, kruiden, honing, suiker of fruit, of een combinatie daarvan. Het wordt meestal gedronken bij een pittige vlees- en groenteschotel of aan het eind van een maaltijd als digestief. Maar bij het ontbijt op een warme zomerochtend is het ook erg lekker.

ananas lassi

  • Ingrediënten
  • 250 g ananas, in stukken gesneden
  • 100 ml volle yoghurt
  • 100 ml koud water
  • 2 kardemompeulen, het zaad fijn gestampt

Doe de ananas, yoghurt, het fijngestampte zaad en het water in een blender en maal tot een gladde vloeistof. Druk eventueel nog door een fijne zeef voor een extra glas resultaat. Schenk over in een glas en garneer met een stukje ananas. Dit recept is goed voor ca. 400 ml drank.

One Reply to “Ananas lassi”

  1. Verse ananas zit vol met Bromelaïne. Goed tegen maag- en darmklachten, verhogen weerstand, onstekingen en de vetverbranding. Echt een topper!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*