Vijgenmosterd

Heerlijke vijgenmosterd! Uitermate geschikt bij een kaasplankje.

vijgenmosterd

  • Ingrediënten
  • 100 g geel mosterdzaad
  • 240 ml appelzijn of wijnazijn, biologisch
  • 100 g gedroogde vijgen
  • 6 peperkorrels
  • 15 g agavesiroop
  • grof zeezout
  1. Verwijder de steeltjes van de vijgen en snijd het vruchtvlees in kleine stukken. Doe ze samen met het mosterdzaad, de peperkorrels in een glazen kom. Schenk er de azijn over, dek af en laat het een nacht wellen.
  2. Doe het mosterdzaadmengsel samen met de siroop in een keukenmachine (of gebruik een staafmixer) en maal tot een gladde pasta. Breng ondertussen op smaak met zeezout.
  3. Schep de mosterd in een weckpotje en bewaar in de koelkast. Laat de mosterd een aantal dagen staan, voordat je het gebruikt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*