Bountytruffels

De alom bekende kokos-chocoladereep in een nieuw jasje, met verantwoorde ingrediënten. Slechts 3 producten heb je er voor nodig en het is makkelijk te maken. Ik eet ze graag bij de koffie of thee, maar als een kleine boost zijn ze ook uitstekend. Met de overgebleven chocolade maak ik meestal chocolade-amandel rotsjes. Zie het recept onderaan.

bountytruffels_open

 • Ingrediënten
 • 150 g medjoul dadels, ontpit (ca. 7 à 8 dadels)
 • 100 g gedroogd kokosrasp
 • 100 g pure chocolade, 70% cacao
 1. Ontpit de dadels en snijd ze in stukken. Doe ze samen met de kokos in een keukenmachine en draai tot het mengsel een beetje samenklontert. Dit duurt een kleine minuut.bountytruffels_weeg
 2. Draai van het mengsel tussen de handpalmen ballen van ca. 20 à 21 gram en leg ze op een plankje of een stuk bakpapier in de vriezer. Bevries de truffels minimaal een uur.
 3. Smelt ondertussen op laag vuur de chocolade au-bain marie in een glazen kom. Houd de kom met chocolade op de pan met het hete water, omdat de ballen koud zijn en de chocolade daardoor snel stolt. Haal de truffels uit de vriezer en rol ze met twee vorkjes één voor één door de chocolade. Laat ze ietwat uitlekken op het vorkje en rol ze voorzichtig op een stuk bakpapier. Aan de onderkant van de truffels zal een kleine ophoping chocolade ontstaan. Laat truffels op kamertemperatuur komen en de chocolade helemaal uitharden.bountytruffels_chocolade

Tip: Chocolade-amandelrotsjes

Meestal gebruik ik meer chocolade omdat dat het proces vergemakkelijkt. Van de 100 g chocolade die je gebruikt voor de bountytruffels houd je ca. 30 g over. Ik smelt 200 g chocolade waarmee ik dus 130 g overhoud. Hiermee maak ik chocolade-amandel rotsjes. Hiervoor gebruik ik het volgende recept.

 • Ingrediëntenchocolade-amandel_rotsjes
 • 130 g gesmolten chocolade
 • 80 g grof gehakte blanke amandelen
 • 30 g gedroogde kokosrasp
 • ½ tl kaneelpoeder
 1. Doe de overige ingrediënten bij de gesmolten chocolade en roer goed door. Schep met een lepel kleine hoopjes op een stuk bakpapier en laat de chocolade helemaal uitharden.

chocolade-amandel_rotsjes2

3 Replies to “Bountytruffels”

 1. De bountytruffels zijn heerlijk. Voor het eerst dat ik iets gezonds maak waarvan ik werkelijk zeg dat het zalig is. Dank!

  • Dank Pia,
   Fijn om zulke reacties te mogen ontvangen. Dit is waarom ik de blog ben begonnen… delen van recepten om elkaar te inspireren!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*