Bechamelsaus (versie 2)

In tegenstelling tot mijn vorige bechamelsaus recept heeft deze saus een meer neutrale smaak vanwege de ketan (kleefrijstmeel). De saus is even eenvoudig te bereiden als het originele recept en op exact dezelfde wijze.

bechamelsaus4

  • Ingrediënten
  • 500 ml amandelmelk, of andere melk
  • 1 kleine ui, in 4 stukken gesneden
  • 1 laurierblaadje
  • 6 hele zwarte peperkorrels
  • 20 g roomboter
  • 40 g ketan (kleefrijstmeel)
  • eventueel nootmuskaat, extra zwarte peper en zout
  1. Doe de melk, de stukken ui, het laurierblaadje en de peperkorrels in een pan en breng het tegen het kookpunt. Haal de pan van het vuur en dek af met een deksel. Laat de smaken een half uur in de melk trekken.
    bechamelsaus    bechamelsaus1
  2. Zeef de melk en zet opzij. Smelt op laag vuur de boter en roer er met een garde de ketan door. Bak een paar minuten en voeg dan beetje bij beetje de melk erdoor. Blijf bij dit proces de saus opkloppen.
    bechamelsaus2    bechamelsaus3
  3. Breng de saus eventueel nog op smaak met nootmuskaat, peper en/of zout. De saus is klaar voor gebruik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*