Havermoutpap met sinaasappel en saffraan

Overnight oats wordt het genoemd. Havermout dat een nacht in de koelkast heeft kunnen wellen in bijvoorbeeld amandelmelk. De pap komt dus ’s ochtends koud uit de koelkast. Koude pap heeft niet mijn voorkeur, dus ik haal het tijdig uit de koeling en schep het over in een andere kom op kamertemperatuur. Daardoor roer ik nog warme saffraanmelk. Verwarm echter de pap niet omdat dan vitaminen uit de sinaasappelsap verloren gaan.

havermoutpap met sinaasappel en saffraan

  • Ingrediënten (voor 2 personen)
  • 80 g havermout
  • 60 g rozijnen
  • 300 g amandelmelk
  • 60 g pecannoten
  • plukje saffraan
  • sap 2 sinaasappels, 100 ml
  1. Begin de avond van te voren: Meng in een kom de havermout en de rozijnen met 200 ml melk. Zet afgedekt in de koelkast en laat een nacht wellen.
  2. De volgende morgen: Schep de havermoutpap over in een kom op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 200 °C*. Rooster de pecannoten 5 minuten in het midden van de oven, en laat ze afkoelen. Verwarm in een klein pannetje de resterende melk en giet het in een vijzel over de saffraan. Kneus de saffraan en laat 10 minuten staan. Roer het vervolgens door de havermoutpap.
  3. Pers 100 ml sinaasappelsap en voeg het samen met de pecannoten toe aan de pap en verdeel het over 2 borden.

*Het verwarmen van de oven gaat sneller door eerst 10 minuten de gril aan te zetten. Zet de oven vervolgens op 200 °C. Let wel op dat de gril niet meer roodgloeiend is als je de noten gaat roosteren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*