Havermoutpap met rode biet en geroosterde geitenkaas

Je komt het zelden tegen; havermoutpap recepten met groente. Vaak wordt de pap gegeten met fruit en noten of zaden. Naast alle zoete varianten kan je ook experimenteren met hartige ingrediënten. Eerder heb ik al wortel gebruikt en nu is het de beurt aan de rode biet. Maar ook kaas is een kandidaat voor deze pap. In dit recept heb ik de geitenkaas samen met sesamzaad kort geroosterd. Een pap met een mooi balans tussen zoet en hartig.

havermoutpap met rode biet en geitenkaas

  • Ingrediënten (voor 1 pers.)
  • 150 g amandelmelk
  • 40 g havermout
  • 1 rode biet (ca. 75 g netto gewicht)
  • 50 g halfzachte geitenkaas
  • 1 el sesamzaadjes
  • 1 el agavesiroop of honing
  • aantal kleine basilicumblaadjes
  1. Kook de rode biet de avond van te voren gaar en bewaar afgedekt in de koelkast.
  2. Verhit de gril van de oven voor. Schil de rode biet en snijd het in blokjes van een ½ cm. Doe de blokjes samen met de melk en havermout in een pannetje en verhit al roerend op een laag vuur. Als het begint te koken zet je het apart.
  3. Verkruimel de kaas grof in een kommetje en meng er de sesamzaad door. Verdeel het mengsel op een stuk aluminiumfolie en leg het op een bakplaat. Schuif de bakplaat vlak onder de hete gril en rooster de kaas een minuutje.
  4. Schep de havermout in een kom en leg er de kaas op. Druppel er de siroop of honing over en garneer met de basilicum.

One Reply to “Havermoutpap met rode biet en geroosterde geitenkaas”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*