Granola

In deze granola heb ik olijfolie gebruikt. Het is niet alleen gezond maar het geeft de granola ook een heerlijke ‘groene’ geur en de smaak karakter. Het zout zorgt voor een verrassend tintje aan de mix en brengt alle smaken samen. Ik eet granola door soja- of geitenyoghurt met een flinke eetlepel honing. Maar ik kan het niet laten om af en toe een beetje uit het vuistje te eten als tussendoortje.

granola

  • Ingrediënten
  • 200 g havervlokken
  • 50 g geraspte kokos
  • 50 g lijnzaad
  • 75 g pecannoten
  • 50 g teffmeel*, of een ander glutenvrij meel
  • 50 g rietsuiker
  • 10 g kokosbloesemsuiker*
  • ½ tl zout
  • ½ tl kaneel
  • 120 ml olijfolie
  • 75 g agavesiroop

*waar koop ik deze producten?

Verwarm de oven voor op 150 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Doe alle droge ingrediënten in een grote kom en roer goed door. Roer de olijfolie en de agavesiroop door elkaar en voeg toe aan het havervlokkenmengsel. Zorg dat de havervlokkenmix goed bedekt is met de olijfolie en spreidt uit over de bakplaat.

Bak de granola 35 minuten in het midden van de oven en schep tijdens het bakken 3 keer goed door. Laat afkoelen op de bakplaat en bewaar het in een luchtdichte trommel. Voeg naar wens nog rozijnen toe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*