Granola van kokos, pistachenoten en saffraan

Granola bestaat hoofdzakelijk uit havervlokken. Hoewel havervlokken van nature glutenvrij zijn kunnen sommige mensen ook dit niet verdragen. Bij veel fabrikanten kunnen havervlokken sporen van gluten bevatten omdat het niet glutenvrij verwerkt wordt. Vandaar deze heerlijke granola die je eigenlijk geen granola mag noemen. Het heeft geen haver maar kokos als basis, maar is voor hetzelfde doeleinde gemaakt. De subtiele smaken van saffraan en kardemom geven het een bijzonder karakter. Deze granola is net als alle andere versies goed te gebruiken in de yoghurt, als topping op een smoothie en zeer geschikt bij vanille-ijs. Of maak er een granolabar van.

granola van kokos pistachenoten en saffraan_saffraan

  • Ingrediënten
  • 125 g geraspte kokos
  • 50 g gemalen amandelen
  • 40 g grof gehakte pistachenoten, ongezouten
  • plukje saffraan
  • ½ tl kardemom
  • 30 g rietsuiker
  • ¼ tl zout
  • 60 ml gesmolten kokosolie
  • 35 g agavesiroop

Verwarm de oven voor op 140 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Meng in een grote kom alle droge ingrediënten behalve de saffraan.

Verwarm in een pan de kokosolie met de agavesiroop en het saffraan tot de kokosolie gesmolten is. Voeg dit toe aan de droge ingrediënten en meng goed.

Zet in het midden van de oven en bak 35 minuten. Schep om de 10 minuten de granola voorzichtig om. Haal uit de oven en schep nog een keer om en laat de granola afkoelen.

Bewaar in een luchtdichte trommel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*