Granola met rozemarijn en chocolade

Dit is echt de lekkerste granola die ik ooit heb gemaakt. Deze aromatische granola zit vol met de warme en volle tonen van pure chocolade, ahornsiroop, kaneel en pijnboompitten. Als frisse wind de aroma’s van rozemarijn. Maar haar bittere smaak gaat hand in hand met dat van de chocolade. Een aanrader dus,  zeker nu de dagen donker en koud zijn.

Granola met rozemarijn en chocolade

  • Ingrediënten
  • 300 g havervlokken
  • 60 g rietsuiker
  • 50 g teffmeel*, sojameel of een ander glutenvrij meel
  • 70 g pijnboompitten
  • 3 tl fijngehakte rozemarijn
  • 1 tl kaneel
  • ½ tl zout
  • 60 ml ahornsiroop
  • 120 ml olijfolie
  • 60 g chocolade, in kleine blokjes gesneden**

*waar koop ik deze product?

Verwarm de oven voor op 150 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Meng in een kom alle ingrediënten behalve de chocolade. Zorg dat de olijfolie en de siroop de droge ingrediënten goed bedekt.

Verspreidt het mengsel op de bakplaat en zet 35 minuten in de oven. Schep tijdens het bakken het mengsel 3 maal om. Haal uit de oven en laat afkoelen. Roer de stukjes chocolade door de granola en bewaar in een luchtdichte bak. **Voor nette blokjes, zonder dat de chocolade  verkruimelt, leg je de chocolade even op de verwarming tot het ietwat zacht en snijdbaar is.

One Reply to “Granola met rozemarijn en chocolade”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*