Granola met kokos

De kokosnoot/bloesem is in deze granola goed vertegenwoordigd. En wel met heel goede eigenschappen. De kokosbloesemsuiker heeft een lage glycemische waarde waardoor het langzaam in de bloedbaan wordt opgenomen en geen pieken in de suikerspiegel veroorzaakt. De geur van de suiker doet denken aan karamel en toffee en de smaak aan botersnoepjes.
Het kokosrasp en meel zorgen voor een bom aan vezels die de stoelgang bevorderen. Kokosvezels bevatten geen fytinezuur dat de mineraalopname hindert en geen cyanide die de calorieverbranding vermindert. Kokosvezels bevatten wel veel essentiële eiwitten en gezonde MCT vetten die de mineraalopname bevorderen.
Kokosrasp van jonge kokosnoten wordt op lage temperatuur gedroogd en vervolgens koudgeperst. De olie die vrijkomt bevat voor de helft laurinezuur, dat bekent staat om haar goede bescherming tegen schimmels en bacteriën.
Naast al deze mooie eigenschappen is de granola ook nog eens zeer smaakvol en heerlijk krokant.

granola met kokos

  • Ingrediënten
  • 200 g havervlokken
  • 70 g gedroogd kokosrasp
  • 30 g lijnzaad
  • 50 g kokosbloesemsuiker*
  • 50 g kokosmeel*
  • 100 g amandelen, doormidden gebroken
  • 1 tl kaneel
  • ½ tl fijngemalen zeezout
  • 100 g extra virgin kokosolie
  • 100 g agavesiroop

*waar koop ik deze producten?

  1. Verhit de oven voor op 140°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Meng alle droge ingrediënten in een kom door elkaar. Verwarm de siroop en olie in een pan op laag vuur totdat de olie is gesmolten. Giet het bij de droge ingrediënten en meng totdat alles is bedekt met het oliemengsel.
  3. Spreidt de granola uit over de bakplaat en bak het 40 minuten in het midden van de oven. Haal om de 10 minuten de plaat uit de oven en schep alles goed om. Laat afkoelen en bewaar luchtdicht.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*