Coconut spread

Een fantastisch en verantwoord zoet beleg voor op de cracker of boterham. Of garneer er een pompoensoep mee, of een dessert. Maar ook als zoetmaker door de havermoutpap misstaat deze veelzijdige spread niet. Overigens is het eenvoudig en snel te bereiden.

coconut spread

  • Ingrediënten
  • 30 g kokosolie
  • half vanillestokje
  • 30 g agavesiroop
  • snuf zeezout
  • 150 g gedroogd kokosrasp
  • snuf kaneel
  • 180 g kokoswater
  • 100 g amandelmelk
  1. Zorg dat de kokosolie zacht is (min. op kamertemperatuur). Schraap het vanillezaad uit het stokje en doe het samen met de olie, siroop en zeezout in een kleine keukenmachine (of gebruik een vijzel) en maal tot een gladde pasta.
  2. Doe de kokosrasp in een kom, druk er met een spatel de pasta door en voeg vervolgens de overige ingrediënten toe en roer goed door. Schep de spread in een afsluitbare pot of bak. Laat de spread een nacht in de koelkast staan zodat het vocht in de kokos kan trekken. Roer de spread voor gebruik nog een keer door.
  3. Bewaar de coconut spread in de koelkast.

2 Replies to “Coconut spread”

    • Beste Anneleen,

      Kokoswater is het vocht dat in de holte van de kokosnoot zit. Het is ook te koop in pakken van een liter en is vaak te verkrijgen in de betere supermarkt en sowieso in de natuurvoedingswinkel. Je kan het vervangen door water maar het verliest daardoor wel wat van de kokossmaak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*