Boekweitontbijt met kokos

Dit luchtig en knapperige ontbijt eet je met yoghurt of kwark. Maar het misstaat zeker niet over een bolletje ijs. Zorg dat je tijdens het bakken het mengsel regelmatig omschept zodoende het mooi egaal bruin wordt. Gebruik onbewerkte boekweitkorrels en niet Kasha (geroosterde boekweitkorrels).

boekweitontbijt4

  • Ingrediënten
  • 150 g boekweit (korrels)
  • 100 g pompoenpitten
  • 50 g zonnebloempitten
  • 100 g witte amandelen
  • 100 g gedroogde cranberry’s (gedroogd en gezoet)
  • 60 g verse kokos (ongeveer een 1/5 van een kokosnoot)
  • 100 g ahornsiroop
  1. Verhit de oven voor op 150 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Hak de amandelen grof en schaaf de verse kokos in dunne plakjes met bijvoorbeeld een dunschiller.
    boekweitontbijt    boekweitontbijt1
    boekweitontbijt2    boekweitontbijt3
  3. Meng alle ingrediënten goed door elkaar en verspreid het over de bakplaat.
  4. Zet de bakplaat in de oven en bak het mengsel in ca. 40 minuten goudbruin. Schep het mengsel met twee houten spatels elke 10 minuten om en doe dat de laatste 10 minuten een paar keer extra.
  5. Laat het boekweitontbijt helemaal afkoelen en bewaar luchtdicht.

boekweitontbijt5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*