Zuurdesempannenkoeken

Met zuurdesem kan je ook pannenkoeken of poffertjes maken. Uiteraard smaken ze dan lichtzuur. Ideaal voor hartig beleg maar zeker niet ongunstig voor de zoete varianten. Ik gebruik in dit recept amandelmelk i.p.v. koemelk omdat ik geen zuivel drink. Ik beperk me in het gebruik van zuivel tot heerlijke kazen, room en boter. Het recept is eenvoudig maar je moet wel geduld hebben. Het desem heeft 5 uur nodig om z’n werk te doen. Deze pannenkoeken zijn heerlijk met blauwaderkaas en een scheut ahornsiroop. Dit beslag is goed voor ca. 18 pannenkoeken.

zuurdesem pannenkoeken

  • Ingrediënten
  • 300 g zuurdesem
  • 250 g boekweitmeel
  • 650 g amandelmelk
  • 20 g kokosbloesemsuiker*
  • 5 eieren
  • 1 tl zout
  • 50 g gesmolten roomboter, afgekoeld
  • extra roomboter om mee te bakken

*waar koop ik deze producten?

  1. Mix met een elektrische mixer in een grote glazen(of plastic) kom de zuurdesem, meel, suiker en melk tot een egaal beslag. Laat 5 uur afgedekt op kamertemperatuur staan.
  2. Smelt de boter en laat wat afkoelen. Mix de eieren, het zout en de gesmolten boter door het beslag tot alles goed gemengd is.
  3. Smelt een klontje boter in een koekenpan en giet er een pollepel beslag in. Bak beide kanten goudbruin en houd het warm tussen 2 borden bovenop een pan met kokend water. Bak de rest.

One Reply to “Zuurdesempannenkoeken”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*