Poffertjes

In dit recept gebruik ik traditioneel boekweitmeel en ook een deel rijstebloem. Je kan de rijstebloem ook vervangen door quinoameel voor een rijkere smaak en een hogere voedingswaarde . Dit recept is goed voor 90 stuks poffertjes (6 porties). Ik eet de poffertjes vaak met agavesiroop, boter en kokosbloesemsuiker. Vlozaad geeft het beslag een betere binding en helpt ook nog eens mee aan een goede stoelgang.

poffertjes

  • Ingrediënten
  • 150 g boekweitmeel
  • 50 g rijstebloem* (of quinoameel*)
  • 5 g vlozaad*
  • 5 g instant gist
  • 550 g haver- of amandelmelk (lauwwarm)
  • 1 ei
  • 15 g gesmolten boter
  • 1 el agavesiroop
  • snuf zout
  • zonnebloemolie om te bakken

*waar koop ik deze producten?

  1. Meng de meel, de bloem, het vlozaad en de gist in een grote kom. Doe een deel melk erbij en meng met een elektrische mixer tot een dikke pap. Voeg de rest van de melk toe en meng.
  2. Voeg het zout, gesmolten boter, de siroop en het los geklopte ei toe en mix wederom goed door.
  3. Laat het beslag afgedekt een half uur op een warme plek rijzen. Schenk over in een knijpfles.
  4. Verwarm een poffertjespan op middelhoog vuur en bestrijk elk kuiltje met een beetje zonnebloemolie. Vul elk kuiltje voor de helft met het beslag en bak de onderkant lichtbruin. Keer de poffertjes aan de rand met een satéprikker om en bak ook die kant lichtbruin.

Serveer naar wens met kokosbloesemsuiker, boter, agavesiroop of een bolletje ijs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*