Aubergine en champignons in het zuur

Groente in het zuur is niet alleen een fantastisch fris bijgerecht, maar ze doet het ook goed als lunch. Eet het eventueel met een stuk brood of beleg, samen met een paar plakken oude kaas, een sneetje geroosterd brood ermee.

aubergine.champignon.in.het.zuur2

  • Ingrediënten
  • 1 grote aubergine
  • 250 g grote champignons
  • 1 citroen
  • 3 el olijfolie, van uitmuntende kwaliteit
  • 2 teentjes knoflook, geplet
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl kokosbloesemsuiker
  • peper en zout
  • basilicum ter garnering
  1. Borstel de champignons schoon en snijd ze in dikke plakken van ca. 1 tot 1,5 cm. Was de aubergine en snijd ook deze in plakken van 1 tot 1,5 cm. Verhit een grillplaat of grillpan op hoog vuur en rooster de groenten aan beide kanten bruin en laat ze op een bord helemaal afkoelen.
    aubergine.champignon.in.het.zuur1
  2. Maak het zuur aan. Pers de citroen en meng het sap met 3 eetlepels olijfolie. Doe er de suiker, oregano, en geplette knoflook bij en roer goed om. Breng goed op smaak met zout en peper. Laat staan totdat de groenten zijn afgekoeld.
  3. Leg de groenten in een grote schaal en giet het zuur erover. Schep de groenten voorzichtig door het zuur zodat alle kanten zijn bedekt. Dek de schaal af met plastic folie en zet koel of gekoeld weg. Laat het minimaal een nacht marineren. Laat voor gebruik de groenten op kamertemperatuur komen zodat de eventueel gestolde olie weer vloeibaar wordt. Garneer eventueel met verse basilicum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*