Zadenkoek

Deze zadenkoek eet ik graag ’s ochtends naast mijn smoothie. Het is werkelijk een boost van vezels en heeft suikers met een lage glycemische waarde. Laat je niet afschrikken door de lange ingrediëntenlijst, het is namelijk heel eenvoudig te maken. Voor een lactosevrije koek vervang je de roomboter door olijfolie of kokosolie van goede kwaliteit.

zadenkoek

  • Ingrediënten
  • 150 g roomboter of olijfolie
  • 150 g kokosbloesemsuiker*
  • 150 g honing, vloeibaar en biologisch
  • 1 tl vanille-extract, biologisch
  • 100 g tahinipasta (sesamzaadpasta)*
  • ½ tl maldon zout
  • 300 g havervlokken
  • 50 g kokos, geraspt (vers of gedroogd)
  • 50 g pompoenpitten
  • 50 g zonnebloempitten
  • 50 g sesamzaad
  • 50 g chiazaad
  • 50 g maanzaad
  • 50 g lijnzaad, gebroken
  • 20 g psylliumhusk/ vlozaadvezels*

*waar koop ik deze producten?

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C en bekleed een bakvorm van 30×22 cm met bakpapier.
  2. Meng in een grote kom de havervlokken, kokos, zaden, pitten, vlozaad en het zout.
  3. Doe de honing, suiker en boter in een pannetje en verwarm op laag vuur tot de suiker is opgenomen en de boter is gesmolten. Haal van het vuur en roer er de tahinipasta en vanille-extract door. Giet het bij de zadenmix en roer met een spatel tot alles is bedekt met het honingmengsel.
  4. Stort het in de beklede vorm en druk met een spatel de zadenmix goed en gelijkmatig in de vorm. Zet in het midden van de oven en bak 23 minuten. Haal uit de oven. De koek is tijdens het bakken een beetje gerezen. Druk daarom nogmaals met een spatel de koek aan om het zo compact mogelijk te houden. Laat helemaal afkoelen in de vorm. Haal uit de vorm en snijd de koek in carré’s of repen.

2 Replies to “Zadenkoek”

  1. Bedankt voor het recept!
    Ik heb deze koek gemaakt en hij is heeeeeeeeeerlijk!!
    Alleen ipv de kokosbloesemsuiker heb ik 2 bananen en wat vijgen toegevoegd, mmmmmm!!!

    • Beste Bianca,
      Fijn dat de koek met ‘eigen inzicht’ is bevallen. Super dat je inspiratie uit het recept hebt kunnen halen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*