Notenmixreep

Je ziet ze steeds vaker in de schappen tussen het snoepgoed liggen: gezonde noten- of zadenrepen. Uiteraard een prima snack, maar helaas nog erg prijzig. Vaak wordt er de ‘goedkope’ pinda in verwerkt die helaas naast haar goede eigenschappen ook veel nadelige effecten veroorzaakt. Daarom maak ik ze graag zelf en heb daarbij de keuze om te variëren met noten. Hieronder een voorbeeld van zo’n reep. Zeer eenvoudig te maken!

notenmixreep7

 • Ingrediënten
 • 150 g cashewnoten, (rauw, dus ongebrand)
 • 60 g amandelen
 • 50 g pompoenpitten
 • 50 g rozijnen
 • 80 g echte crèmehoning
 1. Verwarm de oven voor op 160 °C en bekleed een vorm van ca. 25x13cm met 2 stukken bakpapier. Zowel in de lengte als in de breedte waarbij je het bakpapier aan de lengtekanten ruimschoots over de vorm laat vallen. Ik gebruik een brood/cakevorm.
 2. Hak de noten grof met een hakmolen, het keukenmes of pulseer ze een paar keer in de keukenmachine.
  notenmixreep1    notenmixreep2notenmixreep3    notenmixreep4notenmixreep5    notenmixreep6
 3. Doe de noten samen met de overige ingrediënten in een kom en druk er met een spatel de honing door tot het goed verdeeld is.
 4. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de vorm en vouw er de randen bakpapier overheen. Druk nu met een plat vlak (bijv. een spatel) op het bakpapier, het mengsel stevig in de vorm. Vouw het bakpapier weer terug en zet de vorm 20 tot 25 minuten in het midden van de oven of totdat de randen goudbruin en het midden lichtbruin gekleurd is.
 5. Haal de vorm uit de oven. Vouw wederom het bakpapier over de reep en druk het nogmaals met een spatel aan. Laat de reep helemaal afkoelen in de vorm. De honing (karamel) heeft tijd nodig om te harden.
 6. Eenmaal afgekoeld, kan de reep met een scherp mes in kleinere stukken worden gesneden.

One Reply to “Notenmixreep”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*