Kokosmakron met of zonder chocolade

Een goede kokosmakron moet natuurlijk naar kokos smaken. Maar niet geheel onbelangrijk is de textuur, die knapperig van buiten, zacht en luchtig van binnen moet zijn. Het gebruik van amandelmeel verbeterd de textuur. Het leuke van kokosmakrons is dat ze in een handomdraai gemaakt zijn. Dus onverwacht bezoek kan je hiermee blij verrassen. De chocolade mag je dan achterwege laten omdat het helemaal moet uitharden. Witte chocolade heeft mijn voorkeur.

kokosmakron met of zonder chocolade

  • Ingrediënten
  • 2 eiwitten
  • 75 g rietsuiker
  • 25 g kokosbloesemsuiker
  • 75 g gemalen amandelen
  • 100 g geraspte kokos
  • evt. gesmolten chocolade

Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Klop de eiwitten in een brandschone kom. Zodra het schuim omhoog begint te komen gooi je beetje bij beetje de suikers erbij tot een luchtig en glanzend mengsel is ontstaan.

Meng de kokosrasp en amandelmeel en schep het in delen voorzichtig door de eiwitten.

Neem 2 grote eetlepels en schep hiermee 9 mooie hoopjes op de bakplaat. Neem minimaal 1 cm afstand tussen de hoopjes beslag.

Zet in het midden van de oven en bak 17 min. Of tot de makrons mooi goudbruin kleuren.

Haal uit de oven en laat volledig afkoelen op de bakplaat.

Voor de chocolademakrons:                                                                                                                   Smelt de chocolade naar keuze au bain-marie en smeer het met een mes op de onderkant van de makrons. Laat de chocolade hard worden.

2 Replies to “Kokosmakron met of zonder chocolade”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*