Granolabar met rozijnen

Dit is een basisrecept voor een granolabar. Afhankelijk van de granola die je gebruikt kan je variëren met gedroogde vruchten of noten. In dit recept heb ik mijn zelfgemaakte granola gebruikt en rozijnen toegevoegd. Een granolabar is heel simpel. Het is niet meer dan door ei samengebonden granola.

granolabar met rozijnen

  • Ingrediënten
  • 300 g granola
  • 125 g rozijnen
  • ½ tl kaneel
  • 20 g agavesiroop
  • 25 g olijfolie
  • 1 groot ei

Verwarm de oven voor op 170 °C en bekleed de bodem van een bakvorm van 30x10cm met bakpapier. Zorg dat het bakpapier aan de korte zijde omhoog loopt zodat je de granolabar na het bakken gemakkelijk kan lossen. Ik gebruik een broodvorm van 30 cm.

Doe in een kom de granola, rozijnen en kaneel en giet de olijfolie en de agavesiroop erover. Schep goed om. Kluts het ei los en meng eveneens goed door het granolamengsel.

Verdeel het mengsel over het bakblik en druk stevig aan met bijvoorbeeld een spatel. Ik gebruik een 2e broodvorm en zet die in de andere vorm en druk aan. Het mengsel moet ca. 1cm dik zijn.

Bak de granola 20 tot 25 min. goudbruin en laat iets afkoelen in de vorm. Zorg dat de randen los zijn van de bakvorm en haal aan de uiteinden van het bakpapier de granolabar er uit. Snijd met een scherp mes in 8 gelijke stukken en laat verder afkoelen.

Bewaar tussen bakpapier in een afgesloten trommel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*