Amandelcake

Deze fantastische cake is bijzonder smeuïg en kan goed gebruikt worden als basis voor een taart. Deze cake droogt niet snel uit en is na 3 dagen nog steeds erg lekker.

amandelcake7

  • Ingrediënten
  • 200 g amandelmeel
  • 200 g rietsuiker
  • 200 g roomboter
  • 3 eieren
  • 50 g rijstebloem
  • 50 g ketan (kleefrijst)
  • ½ tl bakpoeder (ca. 2 g)
  • ½ tl zout (ca. 2 g)
  1. Verwarm de oven voor op 150°C en bekleed een springvorm van ca. 18 cm met bakpapier.
    amandelcake    amandelcake1
    amandelcake2    amandelcake3
  2. Klop met een elektrische mixer de suiker en de boter bleek en luchtig. Spatel de amandelmeel door het mengsel. Mix vervolgens de eieren één voor één door het beslag tot ze volledig zijn opgenomen. Meng de rijstebloem, ketan, zout en bakpoeder in een kom goed door elkaar en vouw het door het eimengsel.
    amandelcake4    amandelcake6
    amandelcake5    amandelcake8
  3. Giet het beslag in de springvorm en strijk het glad. Zet de vorm in het midden van de oven en bak de cake 75 minuten. Haal uit de oven en laat de cake in de vorm helemaal afkoelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*