Zuurkoolsalade met kerrie en mango

Deze frisse zuurkoolsalade is een ware smaaksensatie waarbij zoeten en zuren zich afzetten tegen de warme en donkere tonen van de kerriespecerijen en de zoute ansjovis. Zeer eenvoudig en in korte tijd te bereiden. Tip: Eet het in de zomer als maaltijdsalade of als lunch.

  • Ingrediënten
  • 1 pak biologische zuurkool (500 g), uitgelekt
  • 1 mango, zoet
  • 2 eieren, middelgroot
  • 70 g pecannoten
  • ½ rode ui
  • 1 blikje ansjovisfilets
  • 3 el olijfolie
  • 1 tl kerriepoeder
  • 2 tl dijon mosterd
  • 2 tl agavesiroop
  • 1 tl citroensap
  • peper en zout
  • basilicum, om te garneren
  1. Laat de zuurkool uitlekken in een zeef en trek de zuurkool met een vork uit elkaar. Kook de eieren hard, pel en laat ze afkoelen. Giet de olie af uit het blikje ansjovis en snijd de visfilets in stukken. Rooster de pecannoten in een droge koekenpan op middelhoog vuur en schud de pan met regelmaat om aanbranden te voorkomen. Laat ze afkoelen.
  2. Snijd de ui in dunne halve ringen en doe ze in een mengkom. Snijd de mango in plakken en doe ze samen met de ansjovis, pecannoten en zuurkool bij de ui. Schep voorzichtig door elkaar.
  3. Maak de dressing van de olijfolie, kerrie, siroop, mosterd en citroensap en meng het goed door elkaar. Breng het op smaak met peper en zout. Meng de dressing door de zuurkool.
  4. Snijd de eieren in kwarten en maak de borden op. Schep de salade op 2 borden en verdeel er er de eieren over. Garneer voor de kleur en smaak met verse blaadjes basilicum (niet op de foto aanwezig).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*