Pittige boerenkool met boeren brie

Een makkelijk, kleurrijk en smaakvolle maaltijd met boerenkool. De boerenkool wordt kort gebakken waardoor het zijn mooie groene kleur behoudt. Alle basissmaken komen aan bod en er is goed mee te variëren. Voeg bijvoorbeeld gekookte krieltjes toe voor een stevige maaltijd of vervang de brie door gorgonzola piccante voor extra pit.

pittige_boerenkool

  • Ingrediënten (voor 2 personen)
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • halve Spaanse peper
  • 2 el olijfolie, plus extra
  • 200 g boerenkool, gewassen en fijngesneden
  • 50 g walnoten
  • peper en zout
  • agavesiroop
  • 140 g boeren brie
  1. Snijd de rode ui in halve ringen en snipper de knoflook. Rol de halve peper tussen de handen en schut de zaadjes eruit. Snijd de peper in dunne ringen. Zorg dat de brie op kamertemperatuur is en snijd het in plakken.
  2. Rooster de walnoten in de oven tot ze mooi gebruind zijn. Ik leg ze altijd ca. 3 minuten onder de hete gril waarbij ik de bakplaat in het midden van de oven plaats.
  3. Verhit een grote koekenpan (keramisch) op middelhoog vuur en fruit de ui in de olie tot ze glazig en zacht is. Voeg de peperringen en de knoflook toe en roerbak een minuut. Voeg de boerenkool toe en bak tot het ietwat slinkt (eventueel kan je de boerenkool in 2 delen toevoegen als het niet in 1 keer in de pan past). Schep de walnoten (en eventueel de gekookte krieltjes) door de boerenkool en breng het op smaak met peper en zout.
  4. Verdeel het over twee verwarmde borden, leg er de plakken brie op en schenk er wat agavesiroop en olijfolie over.

One Reply to “Pittige boerenkool met boeren brie”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*