Pasta met hazelnootcrumble en geroosterde tomaten

Dit gerecht maak ik met enige regelmaat omdat het makkelijk te bereiden is en mooie tegenhangers in de smaak heeft. De smaak van salie en hazelnoot zijn daar een goed voorbeeld van. Maar de geroosterde knoflook en citroen gaan ook goed samen.

pasta met hazelnootcrumble en geroosterde tomaat

  • Ingrediënten (voor 2 personen)
  • geroosterde tomaten                                  
  • 4 tomaten
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl gedroogde oregano
  • maldon zout
  • vers gemalen zwarte peper
  • 1 teen knoflook
  • 80 g hazelnoten met vel
  • 50 g Parmezaanse kaas, plus extra om te garneren
  • 150 g spiraalpasta, glutenvrij (bij voorkeur gemaakt van bruine rijst)*
  • rasp van 1 citroen, en een beetje citroensap
  • 2 el olijfolie
  • 1 gedroogde chili peper (rawit peper)
  • 1 teen knoflook
  • handje vol kleine blaadjes salie
  • maldon zout

*waar koop ik deze producten

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de tomaten in vieren en doe ze samen met de olijfolie in een braadslede en meng goed tot de tomaten helemaal bedekt zijn met de olijfolie. Leg de tomaten met de binnenkant naar boven en bestrooi elk partje met een beetje oregano, zout en peper. Snijd de knoflook in de lengte doormidden en snijd ze in flinterdunne plakjes. Leg op elke tomaat een aantal van deze plakjes. Zet in de oven en rooster ze 30 minuten.
  2. Leg de hazelnoten op een bakplaat schuif ze bij de tomaten in de oven en bak 10 minuten. Zodra de velletjes los komen wrijf je de hazelnoten in een gesloten handdoek rond tot ze zijn ontveld. Haal de hazelnoten uit de handdoek en laat ze afkoelen. Draai de hazelnoten met de kaas grof in een keukenmachine. Gebruik een paar keer de pulseknop.
  3. Kook de pasta gaar in ruim water met een beetje zout en giet af.
  4. Snijd de knoflook en rode peper in de lengte doormidden en verwijder bij de peper de zaadlijst. Verhit in een pan met dikke bodem de olie en bak op matig vuur de knoflook en de peper tot ze bruin zijn en ze hun smaak hebben afgegeven aan de olie. Doe de pasta erbij en roerbak de pasta warm en haal van het vuur. Meng er de hazelnoten, kaas, citroenrasp en salie door en breng op smaak met citroensap en zout. Verwijder de knoflook en de rode peper.
  5. Verdeel de pasta over twee borden en leg er de tomatenstukjes op. Maak het af met kaaskrullen en een scheutje olijfolie.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*