Zabaglione

Het alom bekende Italiaanse dessert. Gemaakt van slechts 3 ingrediënten en in een handomdraai klaar. In dit recept gebruik ik kokosbloesemsuiker om haar rijke en volle smaak. Deze suiker wordt ook nog eens duurzaam wordt geproduceerd. Boeren tappen de nectar af van de kokosbloesem en laten het indikken en drogen. Dit vermalen ze ten slotte tot de suikerkorrels. Kokosbloesemsuiker heeft als voordeel dat ze niet geraffineerd is en dus rijk aan voedingsstoffen. Haar glycemische index heeft slechts een waarde van 35, waardoor de suiker langzaam in de bloedbaan wordt opgenomen en langer energie geeft. Het veroorzaakt dus geen hoge pieken in de bloedsuikerspiegel. Heerlijk als nagerecht met een espresso en pure chocolade.

zabaglione

  • Ingrediënten (voor 2 personen)
  • 2 eierdooiers
  • 2 el kokosbloesemsuiker
  • 120 ml marsala, zoet (cremovo all’uovo)

Breng een pan met een laagje water aan de kook en laat zacht pruttelen. Doe de ingrediënten in een metalen kom, die groot genoeg is om op de pan te zetten zonder dat hij het water raakt (au bain-marie). Gaar de wijnsaus door het constant met een garde te kloppen tot een luchtige massa. Ga door tot het ei is gestold en de wijn zich heeft gebonden met het eigeel. Dit duurt ca. 5 minuten, afhankelijk van de hitte. Het is gaar als het kloppen ‘hol’ klinkt en de saus dik vloeibaar is. Schenk de wijnsaus over in 2 dessertglazen en serveer met espresso en chocolade.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*