Rabarbercrumble

Een heerlijk friszuur nagerecht met een zoet krokantje van haver en amandel. Simpel maar doeltreffend. Namelijk, je smaakpappillen resetten na een (pittige) maaltijd.

rabarbercrumble7

  • Ingrediënten 
  • 250 g rabarber
  • 1 granny smith appel
  • 25 g kokosbloesemsuiker*
  • 70 g havervlokken
  • 70 g amandelmeel
  • 30 g roomboter, plus extra om in te vetten
  • 25 g rietsuiker
  • evt. 1 el geschaafde amandelen

*waar koop ik dit product?

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Maak eerst de crumble. Doe de havervlokken, de amandelmeel en de rietsuiker in een mengkom en verkruimel er met de vingertoppen de boter door. Ga door tot de boter goed verdeeld is en een mooie kruimel ontstaat.
    rabarbercrumble1    rabarbercrumble2
  3. Dek de kom af en zet tot gebruik in de koelkast.
  4. Was de rabarber en snijd het in dunne plakjes. Schil de appel, verwijder het klokhuis, snijd het in vieren en vervolgens in dunne plakjes. Doe ze samen met de rabarber in een kom en meng er de kokosbloesemsuiker door.
    rabarbercrumble3    rabarbercrumble4rabarbercrumble5    rabarbercrumble6
  5. Vet een ovenschaal van ca. 18 cm en minimaal 4 cm hoog in met roomboter en verdeel daar het rabarbermengsel in. Giet er 2 eetlepels water over. Haal de crumble uit de koelkast en verdeel dat gelijkmatig over de rabarber.
  6. Zet de ovenschaal laag in de oven en bak de rabarbercrumble 25 tot 30 minuten tot de crumble goudbruin en de rabarber zacht is. Je kunt eventueel nog 2 eetlepels geschaafde amandelen over de crumble strooien. Doe dit 5 tot 10 minuten voor het einde van de baktijd.
  7. Haal de crumble uit de oven en laat het 10 minuten afkoelen. Serveer het warm met eventueel een bolletje vanilleijs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*